Ik ben dit blog ooit begonnen bij mijn eerste sabbatical in 2008 (Bolivia, Peru en GR11) en heb hier ook in 2016 van mijn tweede, met 2000 km GR7, verslag gedaan. Voor de talloze kleinere tochten van 1-4 weken vond ik het de moeite niet. Nu ik geen sabbaticals meer nodig heb om te kunnen wandelen (want definitief 'los'), zal ik dit weblog weer gebruiken. Ik worstel nog met het criterium 'wanneer wel, wanneer niet', maar in ieder geval tochten met een kop en een staart. En dus waar ik in 2024 mee begon: de 'Camí de Cavalls' op Menorca.

vrijdag 19 februari 2016

Champiñones a la plancha
















Valle de Abdalajís heeft een topper in huis: de champignons van Bar Del Pino! Ik was na aankomst op zoek naar wat lekkers te eten en nadat ik bij de eerste bar weer gauw naar buiten was gerend vanwege de herrie (waarom schreeuwt iedereen toch zo?!) dacht ik bij Del Pino juist dat ze dicht waren, zo stil. Maar het was gewoon rustig en het werd een feest! Bij de allerliefste eigenaresse had ik drie dingen besteld. Allemaal lekker, maar één sprong eruit: de met knoflook en peterselie gebakken champignons! Ze zijn blijkbaar inmiddels een begrip geworden. De bescheiden maar trotse kokkin vertelde dat ze een klant had die altijd voor de champignons kwam. En toen ik vanavond terugkwam voor meer, vertelde ze dat er 's middags na mij een wielrenner was komen eten die na zijn eerste bord champignons er nòg een bestelde.